zophian

KURDS HAVE NO FRIENDS BUT THE MOUNTAINS

 • Publisert: 16.10.2017, 23:59
 • Kategori: Personal
 • "Kurds have no friends but the mountains." Jeg har prøvd å overbevise meg selv om at dette sitatet ikke er sant, at det vil være noen som vil støtte kurdere. En eller annen nasjon, en eller annen land. Noen kommer alltid til å støtte kurdere. Men dessverre så har våre naboland og resten av verden vist oss at dette sitatet. Det er sant. Vi har ingen andre enn fjellene. 

  Jeg kom hjem fra en lang dag med jobb og prosjekter jeg har holdt på med, jeg kom hjem til nyhetene om at Irak har tatt over Kerkuk (en by som IS forsøkte å ta over, men kurderne klarte å kjempe mot dem og derfor tok over Kerkuk) og at kurderne som er bosatt der er på flukt derifra. Det er trist. Det er urettferdig. Om du ikke er kurder så vil du aldri forstå. Du vil aldri forstå hvordan det er å kjempe for den du er, å kjempe mot undertrykkere. Du vil aldri forstå hvordan det er og hvordan det føles å være hatet for din etnisitet, kulturen og språket. Kurdere har vært i konstant kamp så lenge jeg kan huske. Våre fedre, mødre og generasjonene som kommer før dem igjen, våre forfedre som har kjempet og kjempet for et fritt Kurdistan. Alle hendelsene vi har utholdt og fortsatt gjør den dag i dag! Alt vi ville var et fritt Kurdistan. Vi stemte på uavhengighet, og dette er takken vi får. Våpen og krig. Det er skammelig, jeg blir kvalm av hva mennesker er blitt til! Makt her, penger der og atter en gang makt! Det har ikke noe å si hvem som lider for det, koste hva det koste vil. En konstant kamp mellom kurdere og resten av verden. Jeg frykter at generasjonen etter meg, mine ufødte barn og alle andres kurdiske barn må fortsette kampen. Fortsette å kjempe for hvem vi er, for hva vi er. Fortsette arven til våre forfedre. Sørge for at kurdere vil bli husket. Nei, du vil aldri forstå hvordan det er å være kurder. Jeg skal kjempe. Vi skal kjempe. Kurdere skal kjempe. 

   

  YOU CAN KILL A KURD, BUT YOU CAN NEVER KILL KURDISTAN

   

 • Publisert: 16.10.2017, 23:59
 • Kategori: Personal
 • 1 kommentarer
 • EN NARKOMAN MED EN DRØM

 • Publisert: 09.10.2017, 18:59
 • Kategori: Personal
 • Tidligere hvor jeg jobbet på en bensinstasjon kom det veldig mange narkomaner innom butikken. I begynnelsen var det kanskje litt skummelt, skummelt fordi jeg kanskje tenkte jeg visste aldri hva de kunne finne på. Fordi jeg ikke vet hvordan det er å være en narkoman, derfor vet jeg ikke hvordan de tenker heller. Jeg glemte kanskje litt at de er mennesker som oss alle andre. De er ikke bare narkomaner. Akkurat som politimannen er ikke bare en politimann. Man er mye mer enn det. Jeg snakket med dem, litt og litt. De var hyggelige, selvom det kanskje ikke ser sånn ut. De er jo vanlige mennesker som oss, mennesker med problemer. Problemer som alle andre har. I dette tilfellet kan du se problemene deres på utsiden og da klarer man bare å fokusere på det, på utseendet deres.

  For noen uker siden da jeg var i Oslo, så jeg utrolig mange narkomaner. Det var faktisk ekstremt mange. Men så gikk jeg rundt flere steder denne gangen enn det jeg har gjort tidligere. Derfor så jeg mer også. Av en eller annen grunn begynte jeg å tenke på disse narkomanene. De er jo mennesker, de er som deg og meg. Men jeg tror kanskje ikke alle klarer å se på dem som mennesker, de ser bare en narkoman. En rusmisbruker. Ikke en mann eller dame med følelser. Men en som er avhengig av narkotika. De blir behandlet annerledes, sett på annerledes. "Mennesker" som mislyktes i livet. Men vi må ikke glemme at bak denne fasaden så er det et menneske med en bankende hjerte. Jeg lurer på hvordan livene deres var før narkotika tok over dem. Hvordan var de som barn? Vva slags drømmer og meninger hadde de? Hva ønsket de å bli når de ble store? Jeg må tro at det er mer enn det vi ser. Jeg håper i hvert fall det. Noe må ha gått fryktelig galt. Ingen ender opp på den måten fordi de vil, noe må ha forandret dem. Kanskje det fortsatt er noen av dem som ønsker en annerledes fremtid enda, mens noen av dem igjen er en lost case. 

   

   

  Hva tenker du?

 • Publisert: 09.10.2017, 18:59
 • Kategori: Personal
 • 8 kommentarer
 • JEG HAR ALDRI...

 • Publisert: 08.10.2017, 13:42
 • Kategori: Personal
 •  

  -Jeg har aldri tatt bilde i bikini-

  Hva skal jeg med bilde av meg selv i bikini? 

  -Jeg har aldri spist krabbe- 

  Sjø mat er noe av det ekleste jeg vet om!

  -Jeg har aldri vært på charter reise-

  Som regel når jeg drar på ferie så drar jeg til de forskjellige hovedstadene av en eller annen grunn. 

  -Jeg har aldri badet naken-

  Liker ikke å bade til vanlig og nå skal jeg bade naken? Øh.. nei takk. 

  -Jeg har aldri farget håret blondt-

  Har hatt lyst, men det kommer til å ødelegge håret mitt ettersom jeg har så mørkt hår.

  -Jeg har aldri gått på kino alene - 

  Vanskelig å tro kanskje, men det er faktisk folk som går på kino alene, men jeg er ikke en av dem. 

  -Jeg har aldri røyket-

  Hater det. Huff, lukten er så ekkel.

  -Jeg har aldri brukket noe-

  Nei, jeg tar godt vare på meg selv (haha), neida men har hatt flaks kanskje. Vet ikke.

   

   

   

   Noe du aldri har gjort? 

 • Publisert: 08.10.2017, 13:42
 • Kategori: Personal
 • 1 kommentarer
 • TIL SLUTT KOMMER DU DEG OVER HAN

 • Publisert: 19.09.2017, 10:16
 • Kategori: Personal
 • Han er borte.

  Gutten du var så fengslet av. Han som tok pusten fra deg med et smil. Kjærligheten som stjal hjertet ditt. Du kan ikke tro det. Du forstår ikke hvordan alt dette skjedde. I et øyeblikk elsket han deg, og i neste så forlot han deg. Det har ikke gått opp for deg enda, at han har gått for godt. Det er umulig å tenke på kjærlighet uten å tenke på den han gav deg. Det er vondt å tenke på et liv uten han. Han har vært din trygghet så lenge du kan huske. Din verden var lys, men nå er den fullstendig mørkt. Din fremtid var full av håp og muligheter, men nå er det ingenting. Verken håp, muligheter eller kjærlighet. Du er bare tom. Ingenting. Du vil komme deg over han, men du klarer ikke. Hvor enn du går, tenker du på han. Du vil ha det bra, men du vet ikke hvordan du skal få det bra uten han. Du vil tilbake til den tiden når han elsket deg. 

  Hva skal du gjøre? Du skal akseptere det som har skjedd. Sannheten er at kanskje du og han ikke er ment å være. Ja, det er j*vlig å høre at dere ikke er ment for hverandre. For det var jo det du ønsket. Men vi kan ikke alltid få det vi vil ha. Du må sette et kryss over han og holde avstand fra han. Han er et kapittel i boken din, han er ikke selveste boken. Han var og er en del av ditt liv, din fortid. Men det er alt. I motsetning til hva du tror, er det ingenting du kunne ha gjort for å forhindre dette. Ja, han var ekte. Det dere hadde var ekte, men nå er det over. Kanskje en del av deg vil alltid elske han. Kanskje du aldri kommer til å glemme han helt, og det er kanskje greit. Fordi alt dette er greit. Du kan være lei deg nå, gråte og gråte, tenke på han dag inn og dag ut. Det er greit, så lenge du kommer deg over han i ditt eget tempo, så lenge du vet at han tilhører din fortid, så går det greit. Sakte men sikkert så vil du legge mindre vekt på å komme deg over han, plutselig tenker du ikke på han like mye som før. Du vil snart innse at du har kommet deg over han, selv om du tror det aldri vil skje. Så tro meg, det vil skje. Du kommer deg over han til slutt. 

   

 • Publisert: 19.09.2017, 10:16
 • Kategori: Personal
 • 6 kommentarer
 • FORTELLE EN MINI HEMMELIGHET?

 • Publisert: 31.08.2017, 19:28
 • Kategori: Personal
 • SUNSETS ARE PROOF THAT NO MATTER WHAT HAPPENS, EVERY DAY CAN END BEAUTIFULLY

  Som ung vokser vi opp med en ide om hvordan livene våres skal se ut når vi er 18, 25 og 30 år. Vi har et ?realistisk? bilde av hvordan ting skal være og hvordan vi skal komme oss dit, men ofte går ikke ting etter planen. Det er ikke mulig å planlegge hele fremtiden sin. I de øyeblikkene vi får et slag i ansiktet og blir nærmest sjokkert over at noen ting gikk i en helt annen retning enn det vi hadde planlagt så føler vi oss som en stor fiasko, mislykka og vi føler at vi ikke klarte å skape det livet vi ønsket eller det livet vi fortjente. Jeg har lært at det ikke nødvendigvis er selveste destinasjonen, men heller hele reisen. Hvordan vi har kommet oss hit, hvordan har vi kommet oss så langt. Vi lærer underveis og endringer vil skje hele tiden, ofte uforberedt. Livet er litt som å kjøre en bil, noen ganger må du ta en annen vei en den du hadde planlagt, en u-sving eller så må du stoppe på rødt lys selv om du er den eneste i krysset, uansett retning så fører den deg hjem.

  Jeg kan innrømme at det livet jeg så for meg selv ikke er i nærheten av det livet jeg har nå, og selv om jeg har mine dager når jeg tenker og lurer på hva som skjedde og hva som gikk galt så er jeg fortsatt takknemlig. Hadde jeg ikke tatt alle de u-svingene eller stoppet på rødt lys så hadde jeg ikke vært den jeg er i dag. Jeg har lært så mye, jeg er blitt så mye mer enn den jeg var. Når livet ditt ikke går etter planen så vil det gjøre deg smartere, sterkere. Du lære at du kommer til å mislykkes i ting du trodde du var god til, du vil lære at du kan være vanskelig å elske. Du vil lære at livet vil av og til ødelegge mye for deg, men det vil også overraske deg, og en dag vil du se tilbake og ha mange minner du ikke kommer til å angre på. Til slutt vil du innse at det spiller ingen rolle om det ikke gikk etter dine planer.  

   

   

   

  Hva er dine planer for fremtiden? Hva ønsker du å gjøre om 5 år?

 • Publisert: 31.08.2017, 19:28
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • HVORDAN SI FARVEL

 • Publisert: 30.07.2017, 21:49
 • Kategori: Personal
 • Hvordan kan man akseptere forandring? Når noen vi er blitt så vandt til, plutselig ikke er der lenger. Som om de aldri har eksistert, som om de har vært en illusjon hele veien. Når minnene våres holder fast på alt som har vært og hindrer oss fra å gå videre, hvordan skal vi da slippe alt og prøve å fortelle oss selv at vi må begynne å lage nye minner i stedet? 

  Hvorfor sier vi for evig og alltid, når vi vet det ikke stemmer, når vi vet at noen ganger så varer ikke ting for alltid? At eneste grunnen til at vi møter på andre mennesker er for at de skal gjøre en forskjell i livet vårt, hjelpe oss, forandre oss også bare forsvinne like fort som de ble en del av oss. Hva skal vi gjøre når vi forventer å vokse med noen, når vi tror og håper at denne personen, denne personen skal være i livet mitt for resten av mitt liv, denne personen skal jeg lage millioner av minner med, også blir det ikke sånn. På et eller annet tidspunkt så stopper alt, uten noen forklaring. Hva gjør man da? Hvor gjør du av deg selv da? Hvorfor kan ikke ting bare være som det er? Hvordan stopper du tiden og spoler tilbake sånn at du kan gjøre alt sammen på nytt.  

  Hvordan sier du farvel uten å si farvel?

   

 • Publisert: 30.07.2017, 21:49
 • Kategori: Personal
 • 8 kommentarer
 • SLUTTE Å SPISE FOR Å SLANKE MEG

 • Publisert: 24.07.2017, 14:30
 • Kategori: Personal
 • For noen dager siden så jeg Netflix-filmen "To The Bone", filmen handler om Ellen. En 20 år gammel jente med anoreksi, og jeg kom på dette med slanking. Det er så mange som tenker på vekten sin og det er jo forståelig. Spesielt med all fokuset på kroppen og den store påvirkningen gjennom internett, spesielt bloggere og Instagram. Det er så mange som prøver å gå ned i vekt på feil måte og de aller fleste forstår sikkert ikke konsekvensene av dette, i hvert fall yngre jenter. Vi lever i en verden hvor utseende er blitt så viktig at vi nesten ikke tenker på noe annet, meg selv inkludert. Når man ser alle disse jentene på Instagram, og tenker det er sånn man skal se ut for å bli likt så er det forståelig at man vil nekt i vekt. Men noen forstår ikke hvordan man skal gjøre det. 

  Om du vil slanke deg eller se ut som alle andre, må du sette deg ned å lage en ordentlig plan for kostholdet ditt. Man kan ikke slutte å spise for en stund for at man skal bli slank, tilslutt vil det ende opp med at du ødelegger deg selv og kroppen din, i verste fall kan man ende opp som Ellen og bli ordentlig syk. Jeg har nevnt tidligere på bloggen at jeg gikk ekstremt ned i vekt for en stund siden og jeg gjorde ikke det med vilje, for jeg har aldri ønsket å være "slank", var fornøyd med kroppen min som den var, men jeg hadde ikke apetitt så jeg gikk ned i vekt på en usunn måte. Det førte til at kroppen var slapp, og humøret mitt var opp og ned hele tiden. Selvtilliten var nede og jeg var misfornøyd med meg selv. Kroppen fungerte ikke som før, og jeg ble ganske så syk av dette. Jeg har aldri hatt anoreksia, men det var faktisk noen som trodde jeg hadde fått det. Poenget mitt med dette er at om du vil slanke deg, så må du gjøre det riktig. Du ødelegger bare deg selv om du skal sulte deg i hjel i noen uker for å gå ned noen kilo. Det er virkelig ikke verdt det. Selvfølgelig alle burde være fornøyd med seg selv og sin egen kropp, og om du er det så er det flott for deg. Men om du virkelig vil gå ned i vekt så gjør det på et sunt og fornuftig måte. 

   

  Blir du påvirket av sosialemedier? 
   

 • Publisert: 24.07.2017, 14:30
 • Kategori: Personal
 • 6 kommentarer
 • 8 TING SOM GJØR MEG GLAD

 • Publisert: 26.06.2017, 18:35
 • Kategori: Personal
 • It´s the little things in life that count

   

  ♥ Å sovne til lyden av regn. Det er så avslappende og spesielt. 

  ♥ Ta bilde med mah gurl Helene, det er alltid like koselig. Det er koselig å se tilbake på alle bildene vi har tatt å tenke hvor gøy det var. 

  ♥ Når jeg rekker alt jeg skal gjøre i løpet av en dag, den mestringsfølelsen på slutten av dagen haha.

  ♥ Å få komplimenter for musikksmaken min. Av en eller annen grunn blir jeg bare veldig glad av at folk syns jeg har bra musikksmak haha. 

  ♥ Mat. Enough said

  ♥ Spennende filmer/dokumentarfilmer og serie. Jeg har alltid blitt glad av å se på filmer eller dokumentarer, og det kommer aldri til å endre seg.

  ♥ Reise og opplevelse. Jeg elsker å reise, det gjør meg så sykt glad. Det har ikke noe å si hvor det er, så lenge jeg kommer meg på et fly og ut av landet.

  ♥ Å trene. Jeg får såå mye energi av å trene, og blir automatisk i mye bedre humør når jeg trener. 

   

   

   

  Hva gjør dere glad? 

 • Publisert: 26.06.2017, 18:35
 • Kategori: Personal
 • 8 kommentarer
 • KJÆRE VOLDTEKTSMENN

 • Publisert: 20.06.2017, 21:56
 • Kategori: Personal

 •  

  Kjære voldtektsmenn,

  Det er gutter som dere som får oss jenter til å føle oss usikre. Gutter som dere som gir oss en ubehagelig følelse. Det er sånne som dere som gir oss angst og panikkfall. Gutter som dere får oss til å føle oss usikre om vi tar en joggetur på kvelden eller hvilken som helst tid på dagen. Gutter som dere får oss til å tenke hvor lite vi burde drikke, eller hvor kort kjolen ikke burde være. Ikke for mye hud, ikke for korte kjoler. Vi må hele tiden tenke på hva vi har på oss, hvor vi går, hvor mye vi drikker og vi må til og med tenke på hvem vi henger med. Gutter som dere gir oss uønskede kommentarer om kroppen eller utseende vårt. Dere gir oss en usikker følelse når vi går hjem alene på natten. Dere fortjener å bli innestengt for resten av deres liv. Dere kommer aldri til å se de jentene som kjemper for resten av livet, dere voldtar og glemmer alt dagen etter. Dere tenker aldri på deres handlinger. Gutter som dere er egoistiske, selvopptatte drittsekker. Dere kan bare misbruke. Vi må føle oss skylde og skamme oss på grunn av deres handlinger resten av livet. Vi må tenke på dere og den dagen dere ødela livet vårt, mens dere glemmer alt som skjedde. Gutter som dere ødelegger liv til så mange uskyldige jenter. Gutter som dere er problemet i samfunnet. Gutter som dere vil aldri forstå. Gutter som dere ødelegger liv.

   

  Fra oss jenter som liker å gå i mini kjoler, oss jenter som liker å ta en joggetur på kveldstid, fra oss som liker å ha det gøy med venner, fra oss alle jenter og kvinner. 

 • Publisert: 20.06.2017, 21:56
 • Kategori: Personal
 • 9 kommentarer
 • 8 TING SOM IRRITERER MEG

 • Publisert: 13.06.2017, 18:20
 • Kategori: Personal
 • Jeg elsker slike innlegg på andres blogger hvor de lister opp en del forskjellige ting de irriterer seg over, derfor tenkte jeg å dele mine med dere nå. Prøvde komme opp med en del ting som ikke alltid blir nevnt, men som jeg tror flere kan kjenne seg igjen i. Jeg har listet opp 8 ting som irriterer meg sinnsykt mye. Here we go!

  1. De som vil ha oppmerksomhet. Det finnes to typer oppmerksomhetssyke mennesker. Den ene vil bare bli sett og den andre vil ha sympati. Det er den siste som irriterer livet ut av meg. Når en i gjengen snakker om noe som kanskje har vært tungt for personen, også skal denne oppmerksomhetssyke personen komme å begynne å snakke om seg selv ?ja, kjenner meg igjen.. jeg har det også sånn? så begynner h*n da, forteller alt fra her til fuckings månen og man klarer ikke å avbryte. Så vil de ha sympati etter at de har snakket i en time.

  2. De som alltid har noe negativt å si, på snapchat, i kommentarfelt, forum osv. De kommenterer enten usaklige ting eller så liker de bare å lage kvalme. De virker som for min del som patetiske mennesker som har altfor lite å gjøre i livet. Skjønner ikke hvorfor du gidder å bruke tiden din på å skrive noe negativt. Hva får du ut av det liksom?

  3. De som ser alt på en negativ måte. Dette er litt som punktet over, men disse treffer du på i virkeligheten dessverre. Mennesker som klager på absolutt ALT! De klager på frokosten, bussen, alle menneskene i livene dems, biler som ikke kjører i 100 km/t.. seriøst alt. Det er utrolig slitsomt, spesielt når de prøver å finne noe å klage på.

  4. De som snakker for mye. Vi har alle en vi kjenner som snakker altfor mye. Du klarer ikke å avbryte dem, og de lar deg ikke komme med noe innspill. Det blir altfor mye noen ganger. De prater også sinnsykt høyt. Det verste er når du sitter å ser på film, de klarer bare seriøst ikke å holde kjeft.

  5. Smatting. Tror alle har dette punktet med i ting de irriterer seg over, de eneste som ikke har må være de som smatter selv. Jeg klarer virkelig ikke lyden av smatting, det er noe av det verste jeg vet. Det har ikke noe å si hvem du er, hvor du er eller hva du spiser jeg kommer til å be deg pent om å lukke kjeften. Skjønner ikke helt greia, smaker maten bedre eller hva?

  6. De som er lost. De som ikke helt vet hva de skal gjøre med seg selv eller livet sitt. Bilen foran deg som bremser for å kjøre inn i krysset, men så bestemmer seg for å kjøre rett fram likevel. De som ikke klarer å bestemme seg for hva slags mat de skal bestille på restauranten så du sitter der i en time. De som sier flere ting på en gang og forvirrer seg selv så ler og begynner fra begynnelsen igjen. Altså lista er lang, men den aller verste må være de som går foran deg, om det er på toget, i butikken uansett hvor men de går foran deg også skal du prøve komme deg forbi så går de AKKURAT der du tenker å gå, hold deg til faen høyre eller venstre sånn at andre kan komme forbi deg om du ikke er oppmerksom på omgivelsen din!  

  7. Tigging. Om jeg har mulighet så gir jeg alltid litt penger til tiggere eller folk som trenger det, men når jeg er på farten eller har hatt en dårlig dag også sier nei og de trykker fortsatt koppen opp i tryne ditt eller følger etter deg. Da blir jeg irritert som faen. Seriøst nei er nei!  

  8. Folk som vinner i lotto. De gjør ikke no stort ut av det, eller det virker som det i hvert fall. De er også som regel 60-70 år. Liksom hva skal du bruke så mye penger på som 70 åring, du har levd livet hvorfor prøve vinne i lotto nå. Selvfølgelig det er alltid gøy å vinne lotto uansett alder, men hvorfor er de alltid så jævlig gamle, hva skal de gjøre med pengene? Alle de kjenner er sikkert døde, om de ikke er gift så klart. Jeg hadde vært den perfekte lottovinneren det er helt sikkert! haha!  

   

  Hva irriterer deg?
   

 • Publisert: 13.06.2017, 18:20
 • Kategori: Personal
 • 8 kommentarer
 • FREKT Å SPY OPP MATEN FORDI DU VIL BLI TYNN

 • Publisert: 06.06.2017, 19:10
 • Kategori: Personal
 • Hola bloggen! Så tidligere i dag hadde jeg en ganske så interessant diskusjon med en del jenter om dette med spiseforstyrrelse. Du vet når jenter begynner å snakke om et tema også plutselig er man over på noe helt annet. Jepp, sånn skjer hele tiden. Vi snakket om litt av hvert, og hun ene virket veldig negativ til dette da, så sa hun "Jeg syns det er frekt å spy opp maten fordi du vil bli tynn, når så mange sulter seg i hjel og er så tynne. Ikke fordi de vil, men fordi de ikke har noe mat, også er det andre som har alt de kan peke på, men allikevel spyr opp maten fordi de føler seg smellfeite". Jeg viste ikke helt hvordan jeg skulle reagere, jeg syns det blir veldig frekt ovenfor dem som faktisk har det, men samtidig så forstår jeg hvordan hun tenker. Det kan være litt vanskelig å tenke seg til hvorfor noen velger å gjøre sånn mot seg selv, men man skal uansett ikke være frekke. 


   

  Jeg har lest veldig mye om spiseforstyrrelse og hva som skjer med kroppen osv, jeg syns det er ganske interessant å lese om slikt, men det gjør jo litt vondt også. Det er trist. Mange har jo dødd av det, og da syns jeg det kanskje blir litt rart når noen "vil" gjøre sånn med seg selv. Jeg har aldri hatt det så kommer aldri til å forstå det helt, du må være i samme situasjon for å forstå, men jeg har fortsatt mine tanker om det. Det skal man få lov til å ha uansett hva. Men jeg vil ikke gå veldig inn på hva jeg tenker og syns om det, fordi jeg vet ikke hvem som leser bloggen min, og jeg vil ikke såre noen. Men det jeg tror er at anoreksia ikke bare er en sykdom eller en psykisk lidelse, jeg tror det er mere enn det. Det er trist at verden har blitt sånn. Jeg håper i hvert fall alle som kjemper eller har kjempet dette får det bedre

   

   

   

  Hva er dine tanker om dette?

 • Publisert: 06.06.2017, 19:10
 • Kategori: Personal
 • 8 kommentarer
 • 5 TING JEG ANGRER PÅ

 • Publisert: 28.03.2017, 12:01
 • Kategori: Personal
 • Jeg har alltid nektet at jeg har angret på en del valg jeg har tatt opp gjennom årene, og jeg tror mange andre også har gjort det. Hvorfor angre i det hele tatt? Jeg syns det er bortkastet tid å angre på ting sånn egentlig. Sitte å angre på ting man ikke kan endre på, og kan man endre på noe av dem så er man heldige. Man bør heller lære noe av det. Av og til tenker jeg at om jeg angrer på noe jeg har gjort så sier jeg på en måte nei til den personen jeg har blitt i dag, og det skremmer meg. Jeg er glad for den personen jeg er i dag. Men vi er jo alle mennesker, vi har alle en eller annen ting som vi gjerne kunne forandret på. De tingene jeg angrer meste på er ting jeg ikke begynte med tidligere. Men det er heldigvis aldri for sent. Her er i hvert fall 5 ting jeg angrer på. 

   

  1. At jeg tok kreatin behandling + farget håret: Det var en gang jeg hadde veldig fine krøller, men selvfølgelig likte jeg det ikke. Jeg tok kreatin behandling for å rette håret permanent, gjorde dette to ganger, og begge gangene varte det i 6 måneder. Naturlig har jeg lysebrunt hår, og jeg tok blonde striper i det, i tillegg til å farge det "mørkebrunt". Denne fargingen og kreatin behandlingen ødela håret mitt. Det ble slitt, fikk grå striper i håret og de fine naturlige krøllene var ikke der lenger. Nå må jeg farge det fordi ellers ser du grått hår, og krøllene er ikke like "krøllete" som før, de er ikke like fine. Det er så irriterende, og angrer så mye på at jeg gjorde alt det mot håret mitt. Stakkars hår haha.    2. At jeg ikke sparte penger: Når jeg var tenåring jobbet jeg aldri noe særlig, den ene grunnen er fordi jeg alltid fikk penger av foreldrene mine og en annen grunn er fordi jeg aldri prøvde veldig hardt å skaffe meg jobb. Første gang jeg fikk min ordentlige jobb var når jeg var 18 år, etter det ble det litt jobb her og det. Tjente ganske mye faktisk, men jeg sparte aldri. Jeg vet ikke hva jeg brukte pengene på. Mat er det eneste jeg kommer på nå, kanskje kino og litt shopping. Skulle ønske jeg sparte helt fra starten av. Jeg var så dårlig på å spare, viste jeg at det var penger på korte så brukte jeg det med en gang. Det er ganske stress når man skal begynne å studere, om jeg hadde spart mye hadde jeg ikke trengt å ta opp mye lån. Men hva kan man si, ung og dum?   

  3. At jeg ikke tok et utvekslingsår: Jeg hadde alltid lyst til å ta et utvekslingsår på videregående. Jeg tenkte på det siden jeg gikk på ungdomskolen. Men jeg gjorde det aldri! Jeg syntes det var såå skummelt. Du kjenner ingen, du er ikke flink i å snakke engelsk osv. Alle disse grunnene jeg fant på for å ikke gjøre det.. Jeg kan jo selvfølgelig gjøre noe nå, men det er ikke det samme. Det er ikke det samme som når du er 16-17 år. Lille deg skal ut i verden helt alene, uten foreldrene dine. Wow liksom! Det lille kicket du har i deg, du er dritt nervøs men samtidig gleder du deg! Det er ikke sånn nå lenger, jeg kan snakke engelsk og det er ikke noe big deal om jeg drar et sted uten foreldrene mine. Men jeg håper jeg kan gjøre noe lignende uansett om ikke altfor lenge. De av dere som vurderer gå på utvekslingsår, gjør det for faen!!! Selvom du er redd, bare gjør det! Du kommer til å ha minner for livet, og du kommer ikke til å angre et sekund. Gjør det for min skyld og for din skyld! 


   

  4. At jeg aldri kom i gang med treningen: Det er sikkert mange som tenker "jeg skal begynne å trene snart" jeg var en av dem når jeg var yngre. Jeg begynte aldri. Jeg har aldri vært en sånn person som blir noe særlig påvirket av maten jeg spiser. Jeg var aldri for tynn eller for tjukk. Jeg kunne spise hva som helst og ja, jeg var fortsatt normalt i vekten. Men jeg ønsker at jeg begynte å trene tidligere, bli litt sterkere i kroppen. Men nå har jeg jo begynt med det og det kommer forhåpentligvis til å vare livet ut hehe.

  5. At jeg ikke gjorde det bedre på skolen: Dette er noe jeg angrer aller aller mest på. Jeg brukte for mye tid på mobilen eller pcen, eller mennesker som ikke var verd min tid. Jeg gikk på skolen fordi jeg følte jeg måtte egentlig. Jeg brydde meg ikke om oppgaver eller noen verdens ting, jeg følte jeg hadde goood tid på meg. Og hva ble resultatet av det? Jo, dårlige karakterer, og altfor dårlig snitt. Så nå isteden for at jeg kunne ha studert det jeg ønsket å studere, så må jeg ta opp fag for å få gode karakterer. Men jeg prøver mitt beste, så får vi se hva fremtiden bringer. 

   

  Det er lov til å angre og feile. Jeg syns heller det er bedre å angre på dumme små ting enn store ting som har mye å si for fremtiden din. Som for eksempel skolen! Men som jeg sier, det er aldri for sent. Vi har hele livet på oss, men hvorfor utsette det og ikke gjøre det nå heller? Tiden går faktisk fort, og det er en del ting man bør begynne med når man er tenåring enn når man er i 20´årene.   

   

  Noe du angrer på? 

 • Publisert: 28.03.2017, 12:01
 • Kategori: Personal
 • 16 kommentarer
 • JEG HAR GÅTT OPP 3 KILO!

 • Publisert: 24.03.2017, 14:30
 • Kategori: Personal
 • Det er mange som syns det er rart når jeg sier jeg vil gå opp i vekt. Det er nesten feil å si, og det er litt trist. Ofte så får jeg "men du er så fin og tynn, du trenger ikke å gå opp i vekt". Jeg får kanskje ikke den støtten når jeg sier det, fordi jeg er "tynn" og alle vil jo være det. Men om noen veier mye og de sier de vil ned i vekt så får de såå mye støtte om at "ja men dette klarer du, bare spis sånn og sånn. Så får du det til". Jeg trenger ikke støtte, det går bra, men syns bare det er trist at det er sånn. Det er det samme som om vist noen veier veldig mye så vil de ned i vekt, så er det også noen som veier lite som vil opp i vekt. Jeg har alltid hatt en slank kropp, og uansett hva jeg har spist om det er usunn mat eller ikke så har jeg alltid vært "tynn". Jeg har alltid hatt den kroppen alle komplimenterer, som alle vil ha. Tynn. Men jeg vil ikke være tynn, og det er ikke en kompliment for meg når du sier jeg er tynn, fordi jeg vil ikke være det. Har aldri gått opp i vekt, og ja for mange så er det sikkert en drøm å kunne spise så mye du vil uten å gå opp i vekt. Jeg er jo ganske så heldig sånn egentlig, men samtidig så skulle jeg ønske jeg kunne gå opp i vekt veldig fort. Fordi det er veldig vanskelig for meg. For noen år tilbake så var jeg på normalvekt, men så plutselig gikk jeg veldig mye ned i vekt. De siste 3 årene har jeg vært undervektig, og jeg har prøvd og prøvd, men det har ikke gått. For ca. en uke siden så bestemte jeg med for at nå, denne gangen skal jeg få det til. Jeg skal tilbake på normalvekten min. Og jeg har fått det til, jeg har gått opp 3 kilo. Jeg er så glad for det, og det er så mange som syns det er rart at jeg er glad for det. Men sånn er det bare og jeg får bare prøve å akseptere det. Til vanlig spiser jeg ganske så mye egentlig, jeg elsker mat, men nå har jeg prøvd å spise dobbelt så mye og det har funket. Jeg spiser også sunn mat i forhold til før. Jeg vet om jeg slutter med denne måten jeg spiser nå så kommer jeg til å gå ned i vekt igjen, men skal holde på sånn her til jeg har nådd måle mitt, samtidig fokusere på treningen.  Men folkens, vær forsiktig med hvem du sier hva til. Spesielt når det gjelder kroppen. Kanskje du syns noen er kjempe fine og tynne, men det er ikke sikkert at de syns det er greit når du sier det. Ikke alle vil være tjukke og ikke alle vil være tynne. Husk det!

   

  Hva er viktig for at du skal være fornøyd med deg selv og din kropp?

 • Publisert: 24.03.2017, 14:30
 • Kategori: Personal
 • 14 kommentarer
 • Hvorfor blogger jeg?

 • Publisert: 23.03.2017, 14:30
 • Kategori: Personal
 • Hola bloggen Så tidligere i dag kom jeg på hvorfor jeg egentlig blogger, og selvfølgelig tenkte jeg at jeg måtte sette meg ned å skrive det på bloggen! Som jeg har sagt tidligere så har jeg hatt en del blogger opp gjennom årene, men da jeg bestemte meg for å starte å blogge igjen i slutten av 2015 så var det i all hovedsak av to grunner. For det første elsker jeg å skrive, og for det andre så er jeg veldig glad i å ta bilder og dermed slår jeg på en måte to fluer i en smekk. Det er to av mine største hobbyer, og det å kunne gjøre begge delene her på bloggen er jo bare fantastisk! Jeg har ikke kommet helt inn i bloggverden enda, har ikke fokusert ordentlig fordi jeg har hatt jobb og skole ved siden av, men jeg begynner så smått. Det er såå mye jeg vil dele med dere, så mange tanker, så mange meninger! Ahh, håper dere gleder dere like mye som jeg gjør, det skal bli en hefty blogg år altså hehe.


   

  Hvorfor blogger du?

   

 • Publisert: 23.03.2017, 14:30
 • Kategori: Personal
 • 5 kommentarer
 • Takk for 8 fantastiske år

 • Publisert: 19.03.2017, 22:00
 • Kategori: Personal
 • Nå er det en uke siden jeg så siste episode av the vampire diaries. Jeg var 15 år når jeg så første episode av TVD. Føler nesten den har vært en del av meg, har sett på serien i 8 år. Det er ganske så lenge, så ble veldig lei meg når den var over. Jeg ble helt besatt av den serien altså. Husker jeg og gjengen satt i friminuttene på vgs og så på episode etter episode. Det har gått utrolig fort, og gjennom alle disse 8 årene har jeg faktisk lært veldig mye av TVD. Jeg skulle egentlig skrive dette innlegget forrige uke, men bedre sent enn aldri. Så for å markere slutten på en fantastisk serie så vil jeg dele med dere det jeg har lært av TVD.

   

  Blod er tykkere enn vann

  Vi har alle hatt de gangene hvor vi har ønsket å bytte ut søsknene våres med noen andre. Men uansett hvor mye man krangler og hater på hverandre så er de uerstattelige. Alle med brødre eller søstre vet nøyaktig hva jeg snakker om, og TVD har virkelig fått frem at på slutten av dagen, det som teller mest er familien din. De er alltid der for deg og de ville gjort alt for deg. Familie er de viktigste personene i hele verden, aldri glem det.  

  Det hjelper ikke å løpe fra problemene dine

  The Vampire Diaries viser oss at å løpe fra problemene dine ikke funker i det hele tatt. Noe vil alltid trekke deg tilbake til problemene dine, de vil alltid være der akkurat der du forlot dem. Det er aldri en effektiv løsning å løpe fra dem. Den eneste måten å håndtere problemene dine på er å fikse dem.

   

  Ikke vent på at ting skal skje

  Vi er veldig flinke på å vente hele livet ut. Vi venter med å snakke med den personen vi har mest lyst til å snakke til, vi venter med å reise på den turen, vi venter med å begynne på noe du har lyst til. Vi gjør det aldri, vi bare sitter å venter. Livet handler om å jage drømmene dine og skape din egen sti. Slutt å vent, bare gjør det du vil gjøre!

  Ikke stol på alle

  The Vampire Diaries har lært oss at du ikke bør stole på alle du blir kjent med. Selvfølgelig det er hyggelig å bli kjent med andre, men ikke bli lurt på grunn av sjarmen eller det vakre smilet. ikke bli lurt fordi de sier noe du ønsker eller liker å høre. Ikke alle har de samme hensiktene som deg, og ikke alle er til å stole på dessverre.

   

  Selv de verste mennesker har noe godt i dem

  Mennesker er kompliserte, og noen er mer enn andre. Vi har alle en eller annen form for demoner i oss, men de definerer ikke oss eller noen andre. Selv den verste personen er i stand til å endre seg om de virkelig vil. TVD har vist oss at folk har evnen til å endre og utvikle seg til det bedre, av og til må man bare gi dem en sjanse.

   

  Har du sett the vampire diaries?

   

   

   

 • Publisert: 19.03.2017, 22:00
 • Kategori: Personal
 • 4 kommentarer
 • Vil du ha sannheten?

 • Publisert: 02.03.2017, 14:30
 • Kategori: Personal
 • Vil du ha sannheten? Vel here it goes; Til slutt kommer du til å glemme alt. Først glemmer du alt du lærte, datoene på de forskjellige krigene og alle oppgavene med hypotenus, så glemmer du alle nettene du sittet å memorerte dagen før eksamen. Du kommer til å glemme navnene på alle, og dine favoritt lærere - de glemmer du også. Du glemmer timeplanene og hvor du alltid pleide å sitte i klasserommet. Du glemmer de forskjellige gym øvelsene. Du kommer til å glemme hvem som var den peneste, den som hadde flest venner og den som hadde de kuleste festene. Du kommer til å glemme dem alle. Du kommer til og med glemme dem du sa du elsket og dem du hatet. Ikke ta livet så seriøst, det er ikke sånn at vi kommer til å komme oss ut av det i livet uansett.

  -XoXo S

   

   

 • Publisert: 02.03.2017, 14:30
 • Kategori: Personal
 • 5 kommentarer
 • Kjære mamma

 • Publisert: 01.03.2017, 14:30
 • Kategori: Personal

 • Kjære Mamma

  Jeg vil at du skal vite at jeg er veldig takknemlig og stolt å ha deg som min mor. Du er min inspirasjon og bare du kan gi meg stryke. Takk for at du alltid er der for meg. Du har heiet på meg og vært min størst fan hele livet mitt, jeg kunne ikke ha bedt om en bedre støttespiller. Takk for å du lærte meg rett og galt, for at du var streng når jeg gjorde noe dumt og for at du trøstet meg når jeg var lei meg. Du har vært min klippe og hjulpet meg gjennom alt. Du har vist meg så mye kjærlighet og omsorg. Du har lært meg verdien av respekt ikke bare for andre, men for meg selv også. Takk for at du alltid tro på meg. Du har alltid presset meg til å være den aller beste versjon av meg selv og å jobbe for det jeg ønsker. Takk for at du lærte meg å aldri stole 100% på noen. Takk for at du lærte meg at familie er viktig. Du har lærte meg å kjempe for det jeg tror på. Jeg er lei meg for alle gangene jeg har såret deg, og alle gangene jeg har fått deg til å gråte, du fortjener alt i hele verden og enda mer. Det er ingenting jeg ønsker mer enn å gjøre deg stolt. Takk for at du er så forståelsesfull. Takk for at du aldri ga opp på meg, spesielt når jeg var sta, ung og dum. Takk for at du alltid minnet meg på hvor jeg kom fra, for at du lærte meg tradisjoner og kultur. Du lærte meg å være ærlig og trygg på meg selv. Takk for alt du har gjort for meg. Jeg er evig takknemlig.
   
  Du er mitt forbilde. Du er min helt. Gratulerer med dagen, mamma. Jeg elsker deg

 • Publisert: 01.03.2017, 14:30
 • Kategori: Personal
 • 8 kommentarer
 • B-day

 • Publisert: 14.01.2017, 20:19
 • Kategori: Personal
 • Vel, nå er det offisielt. Jeg fyller 23 år i dag. Jeg har aldri vært så veldig begeistret for min egen bursdag, men nå skal jeg prøver å se det positive med å fylle år. Jeg har bestemt meg for at 23 kommer til å bli mitt år. For å markere den store dagen så tenkte jeg at jeg skulle dele med dere ting jeg har lært på disse 23 årene. Så here we go! 

  1. Drøm stort

  Som et så fint sitat sier: ?have goals so big, you feel uncomfortable telling small minded people?. Ha mål for fremtiden og jobb hardt for å nå drømmene dine. Å ha store drømmer kan motivere og oppmuntre deg til å fortsette og jobbe hardt.

  2. Lær av dine feil

  Vi er alle mennesker og iblant så gjør vi feil, vi er ikke perfekte og det er helt greit. Ikke bruk energien din på å tenke over feilene dine eller sitte å angre, men heller plukk deg selv opp, lær fra feilene dine og kom deg videre.

  3. Aldri slutt å lære

  Husk at kunnskap er makt. Studer, ta en utdannelse, les historier, følg med på nyheter, les og skriv. Du vokser av å lære. Du blir smartere og mer selvsikker, du forstår mye mer og det er jo bare sykt magisk egentlig.

  4. Prøv nye ting

  For å finne ut hva du elsker å gjøre må du prøve ut forskjellige ting. Prøv nye matretter, aktiviteter eller prøv å forandre frisyren din, det er så mye man kan gjøre! Husk det er aldri for sent å prøve noe nytt, ha det gøy.

  5. Familie betyr mye

  Husk at familie betyr veldig veldig mye. De kommer alltid til å være der for deg og støtte deg uansett hva. Ikke glem dem om du flytter eller studere, hold kontakt, dra på ferier sammen, vær takknemlig og vis masse masse kjærlighet til dem. Spesielt mor og far, de vil ikke være der for alltid. Sett pris på familien din. 

  6. Ikke bruk tid på dårlige mennesker

  Ikke stol på alle rundt deg, ikke bruk tiden din på mennesker du vet er dårlige for deg. Kom deg ut av det dritt forholdet, kutt kontakten med den venninna som ditcher deg for andre. Ikke la andre utnytte deg, stå opp for deg selv og si nei når du må.

  7. Karakterer er ikke alt

  Ironisk nok så tar jeg opp fag fordi jeg hadde dårlig snitt på vgs, MEN med det sagt. Så er ikke karakterer alt. Om du får 2 på en prøve så er ikke det verdens ende. Det definerer ikke deg som person, slutt å gruble over karakterene dine. Om det ikke funker på skolen så fuck it. Fuck sake mate, gjør noe annet enn å sitte å gråte over det, bli en rapper, danser, profesjonell kokk, instagrammer eller for så vidt blogger. Alt er ikke utdannelse og karakterer.

   8. Kom deg ut i verden

  Opplev verden folkens! Ta et friår, tjen litt penger og reis verden rundt. Det er så mange byer å se, så mye god mat, fine strender, flotte mennesker. Det er så mye å oppleve når du reiser, du får et helt annet perspektiv på livet. Kast deg ut i det!

  9. Du er aldri for ung

  Ikke tenk på at du er for ung til å gjøre ditt og datt. Du er aldri for ung, om du er lidenskapelig og jobber hardt, kan du gjøre hva som helst uansett hvor gammel du er. Husk at alder er bare et tall, og ikke bry deg om folk som sier du er for ung til å gjøre noe du har lyst til.

  10. Du er aldri for gammel

  Samtidig så er du aldri for gammel! Ikke bekymre deg for at det er for sent å begynne å jage drømmene dine, ikke bekymr deg over at du har gått glipp av noe. Om du ville bli musikker eller skuespiller, so what om du er 25 eller 30, gjør det nå! Det har aldri skadet å prøve å følge drømmene sine. 

  11. Ikke følg saueflokken

  Det er lett å falle inn i denne saueflokken- tro og tenke det alle andre mener. Det er viktig å tenke på deg selv som et individuell, hva er dine tanker og følelser, hva er dine meninger. Selvfølgelig alle vil være en del av en gruppe, men ikke glem hvem du er som person. Ikke si noe eller gjøre noe ?bare fordi? alle andre gjør eller sier det.  

  12. Ikke bli en zombie
  Noen ganger skjer det ting i livet som fører til depresjoner, ensomhet og tårer. Kom deg ut av dette, ta imot hjelp og ikke glem livet ditt. Går du inn i denne zombie-modusen, så lever du egentlig ikke, du eksiterer bare. Livet er for kort til å bare eksistere. Kom deg ut av det som gjør deg trist, kom deg ut av zombie-modusen. Se mandager som en ?ny uke, nye muligheter? kind of day. Sett pris på livet du har fått og lev det.

  13. Hjelpsom, men samtidig litt selfish
  Hjelp andre som trenger det, vær der for vennene dine. Men ikke glem å sette deg selv først eller ta vare på deg selv. Ikke la andre styre livet ditt, noen ganger må du være litt egoistisk.  

  14. Kjærlighetssorg 

  Jeg skal være ærlig, det er for jævlig med kjærlighetssorg. Noen er lucky å finner sin soulmate med en gang, mens andre går gjennom denne kjærlighetssorgen. Og husk at det er helt greit å gråte og gråte, snakke om hvor vondt du har det og gråte litt til, spise masse is og bare ha det helt jævlig. MEN.. det vil gå over, det er ikke verdens undergang. Du kommer til å finne en ny person. Husk at ingen kjærlighet er helt like, det du hadde med den første, vil ikke være samme som den andre. Du kommer til å overleve og finne deg hodestupet forelsket på nytt igjen.

  15.Vær stolt av deg selv

  Vi bruker mye energi og krefter på studier, hardt arbeid og for å oppnå gode resultater. Husk å være stolt av deg selv når du får gode resultater, det er helt greit å dele det med andre. Du har jobbet hardt for det, da fortjener du å rope det ut. 

  16.Penger betyr mye

  Folkens! Skaff deg jobb så fort du får muligheten. Ha gjerne 2-3 jobber, ja det er tøft og tungt, men du kommer ikke til å angre. Spar pengene du tjener. Penger er verdt sykt mye. Har du penger kan du reise, du kan kjøpe det du vil, dra på festivaler og mye mer! Det er ikke bare lykke og kjærlighet som er verdt alt i verden, penger er faktisk like mye verdt.

  17. Tren

  Begynn å tren i ung alder. Du får veldig mye igjen for det, tro meg. Bedre selvtillit og mye energi. Livet blir plutselig så mye bedre når du trener.

  18. Dritt i hva folk mener om deg

  Du kommer aaaldri til å bli lykkelig om du tenker konstant på hva andre tenker om deg. Uansett hva du gjør og sier så vil alltid noen dømme deg eller hate deg. Dritt i dem og lev livet ditt. Gjør hva faen du vil.

  19. Prioriter riktig

  Når du skal lese til eksamen, så les til eksamen. Når du skal sove, så sov. Poenget er, gjør de riktig tingene til riktig tid. Ikke gå ut med venner en uke før eksamen for eksempel. Du kommer til å få dårlig samvittighet når du ikke prioriterer riktig.

  20. Verden går ikke under

  Verden går ikke under om du ikke har den fineste kroppen eller om du ikke er den smarteste på skolen, om du ikke har fått ditt første kyss før du er 18 eller 25. Ikke se på hvordan andre lever, gå i ditt tempo.

  21.Utfordringer

  Husk at alle møter på problemer og utfordringer, du er ikke den eneste og du er definitivt ikke alene om det. Du er ikke svak om du ber om hjelp.  

  22.Lev i øyeblikket

  Noen ganger glemmer man å leve i øyeblikket. Man blir dratt i alle kanter av alt og alle. Ikke glem å nyte livet. Følg med på det som skjer akkurat nå! Og ikke bruk mobilen 24/7!

  23. Ha det gøy

  Alt i alt, ha det gøy! Som nevnt tidligere, lev livet ditt uansett alder. Gjør det du kan for å nå målene dine, fest til langt ut på natta, opplev nye steder, treff nye mennesker, le masse, tren og spist fast food samtidig. For fuck sake enjoy it!

   

  Xoxo S

 • Publisert: 14.01.2017, 20:19
 • Kategori: Personal
 • 3 kommentarer
 • 4 type mennesker du bør ha i livet ditt!

 • Publisert: 09.11.2016, 15:30
 • Kategori: Personal
 • Opp gjennom årene har jeg lært hva slags type mennesker som er viktig å ha i livet. Livet er en ber-og-dal-bane, og det er mange hindringer på veien. Da er det greit å ha mennesker rundt deg som vil lytte til det du har å si, som motiverer deg og hjelper deg på veien. Her er noen type mennesker du bør ha i din lille sirkel;

   

  ♥ Den positive

  Noen dager er tøffere enn andre dager. Da trenger man en venn som elsker livet, noen som har energi og som kan gi deg en god latter. Noen du kan ringe eller besøke når du trenger det der og da, og du vil føle deg mye bedre etter at du har gjort det.

   

  ♥ Den fryktløse

  Vi trenger alle den personen som er litt hard mot oss av og til, ikke på en negativ måte, men fordi personen bryr seg. Noen som ikke er redd for å si det du burde høre. De utfordrer deg og måten du tenker på. Den personen som vil oppmuntre deg til å jobbe med dine problemer på egen hånd, ikke fordi de ikke vil hjelpe deg, men fordi de vet du er sterk nok til å få det til.

   

  ♥ Lytteren

  Alle trenger noen som vil sitte å lytte til det du har å si. De trenger ikke alltid å si noe, men du vet de hører på deg. De nikker og er enige, og når du har snakket ferdig så kan du gråte på skuldrene deres.

   

  ♥ Den inspirerende

  Alle trenger noen som kan inspirere. Noen som kan gi deg råd og inspirasjon til livet, skolen, kjærligheten, you name it! Denne personen trenger ikke bare å være en venn, men også familiemedlemmer. Kanskje faren din, tanten din eller besteforeldrene dine inspirer deg mer enn du tror. Vær åpen med slike typer mennesker, la dem inspirere deg til å bli den beste versjonen av deg. 

   

   

   

  Har du tenkt over hvilke type personer du har i livet ditt?

 • Publisert: 09.11.2016, 15:30
 • Kategori: Personal
 • 3 kommentarer
 • Halabja, 16.mars 1988

 • Publisert: 16.03.2016, 21:12
 • Kategori: Personal
 •  

  "Jeg har aldri likt å bli overrasket. Det eneste jeg tenker på er at det kanskje er en grufull overraskelse. Jeg forbereder meg alltid på det verste, selv om det kan komme fra noen jeg er veldig glad i. Overraskelser minner meg om 16.mars 1988. Husker det som om det var i går. Jeg og fetteren min hadde vært borte fra familiene våres i noen måneder. Vi var i militæret. Vi fikk lov til å dra hjem igjen til byen vår, Halabja. Vi skulle egentlig ha reist noen dager etter 16.mars, men kanskje det var vår skjebne? Vi sa ikke fra til familiene våres at vi kom hjem. Vi skulle overraske dem. Men det var vi som ble overrasket. Jeg husker veikantene var dekket av lik, ikke mennesker. Lukten av blod og røk. Lyden av barn gråter, mødre skriker. Bomber. Det virker uvirkelig etter 28 år, som et fjernt historie som aldri ble fortalt, men som egentlig lever igjen i noen av oss. Jeg hater han. Han tok alt fra oss. Han tok livene våret, konene våres, døtrene våres, mødrene våres, han tok blodet vårt og dekket det over landsbyen. Han tok fremtiden min og fremtiden til uendelig mange andre. Jeg var bare 18 år. Jeg overlevde" - fra en tekst jeg har skrevet.

   


  (bildene er fra google)

   

  16.mars 1988 ble Halabja, en liten by i Sør-Kurdistan, bombardert med kjemisk våpen av det tidligere diktatoriske regimet i Irak, under ledelse av Saddam Hussein. Ali Hassan al-Majid fikk i oppdrag av sin fetter Saddam Hussein om å utrydde alle kurdere en gang for alle, det fikk navnet ?Al-Anfal?. Ali Hassan nølte ikke med å gjørde denne oppgaven for fetteren sin: «Tell him I will strike! I will strike with chemicals and kill them all. What is the international community going to say. The hell with them and the hell with any other country.» Han fikk kallenavnet ?Kjemiske Ali?. 


  På under en time døde flere enn 5000 sivile umiddelbart av gassangrepet, og hundrevis ble såret og lemlestet. Totalt døde 12 000 som følge av tre dagers angrep på byen. Denne umenneskelige handlingen var en del av det daværende irakiske regimets politikk for å utslette det kurdiske folk. Den dag i dag lider tusenvis av senskadene de fikk under gassangrepet. Det er fortsatt mange som sliter fysisk og psykisk. Det å ta vare på de grusomme delene av vår historie er en viktig oppgave. 16.mars 1988 er en viktig dato for kurdere. Vi kommer aldri til å glemme det.. 

 • Publisert: 16.03.2016, 21:12
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • Are some people inherently evil, and are som inherently good?

 • Publisert: 27.01.2016, 20:48
 • Kategori: Personal
 • "People are not evil. They want to be good. Something makes them bad. Something breaks them down, makes them snap."

   

  Jeg tror ikke vi er født onde. Vi føler ikke grådighet eller begjær når vi blir født, men heller medlidenhet og kjærlighet til andre. Denne lengselen for positiv kontakt med andre, det bærer på hele livet. Men når vi blir eldre så begynner vi å forandre oss. Samfunnet påvirker oss, menneskene vi er omringet påvirker oss, opplevelser vi har gått gjennom og miljøet vi bor i påvirker oss, og dette avgjør hvilken vei vi tar. Vi får muligheten til å bli onde når disse tingene svikter oss. 

  Vi er ikke født med denne "ondskapen" i oss. Vi er ikke født med å ville gjøre andre vondt. Men hvordan du vokser opp avgjør om du utvikler deg til et godt eller ondt menneske. Mulighetene er større for at et barn ikke vokser opp på en riktig måte når foreldrene svikter å være gode forbilder. 

  "Crazy people do crazy things"

  Folk kan bli født syke, altså de kan ha noen form for psykiske problemer fra når de er født, og de fleste som gjør ondskapsfulle ting er ofte syke, og syke mennesker gjør dårlige ting. For eksempel seriemordere som oppfattes som onde har en slags mental tilstand.

   

   

  "Truly evil people don´t just hurt others. They take pride in the pain they cause and then try to blame their victims."

  Jeg tror vi er født inn i denne verden uskyldig. Vi er uskyldige fordi vi ikke vet om rett og galt. Jeg tror det nærmeste til "iboende ondskap" ville være sosiopater. Hvis de hører ord som «voldtekt» kan de få en følelsesmessig tilknytning til det. Sosiopater ser andre mennesker som objekter. Når de skader noen, gjør noe vondt mot et annet menneske, dreper eller voldtar så føler de denne trangen i kroppen. De føler en lettelse, kanskje frihet til og med. Og disse menneskene er iboende ondskapsfulle.

  Men igjen så må vi definere hva som er "sosiopat", det finnes altså to forskjellige sosiopater. De sosiopatene som har psykiske problemer, som da kan ansens som "syke" personer. Også har vi de som ikke har noen psykiske problemer, de som gjør noe bevist. Det er disse som man kan komme til ren ondskap. De sosiopatene som verken er syke eller har noen form for lidelser, de som er tilstede når de gjør en ond handling.

  Vi har alle godhet i oss, men så mye som skjer med oss på veien at det dekker over våre gode sider. Jeg tror at alle ønsker å være gode mennesker til syvende og sist, men man blir påvirket av samfunnet og de rundt oss, og det fører til at man ikke er en like god person som man ønsker å kunne være. Så vist vi unngår samfunnet, unngår medier og unngår å snakke med andre, unngår familie og venner.. Blir vi ikke onde mennesker da? Unngår vi å bli dårlige mennesker?.. Jeg vet ikke, kanskje vi blir dårlige mennesker likevel fordi vi kanskje blir syke av å holde oss unna alle? Og igjen, så kan syke mennesker gjøre syke ting..   Tror du det finnes iboende onde/gode mennesker? 

 • Publisert: 27.01.2016, 20:48
 • Kategori: Personal
 • 10 kommentarer
 • One step closer death

 • Publisert: 14.01.2016, 22:38
 • Kategori: Personal
 • Jeg er sprek, jeg er motivert, jeg har energi, og jeg er fortsatt ung. Men med tiden vil dette forsvinne, og det gruer jeg meg til. Så disse jævla bursdagene kan stoppe nå. I dag ca. klokken 10 på morgenen for 22 år siden ble jeg født. Nå er jeg blitt 22 år, og det er rett og slett for jævlig. Er selvfølgelig glad for at jeg lever enda, men bursdag er ikke noe for meg. Bursdag for min del er en påminnelse på at tiden går alt for fort, en påminnelse på at om noen år til kan jeg ikke gjøre det jeg gjør nå, jeg blir 30 og plutselig 40 også gammel. Jeg er redd for å bli gammel. Jeg er faktisk livredd for å bli gammel. Denne dagen var egentlig som alle andre dager, gikk på skolen og jobb, også senere trening. Men feiret litt med familien med kake og gave når jeg kom hjem, så det var koselig. Men tanken om at jeg er et år eldre nå er skummelt. Jeg har egentlig ikke feiret bursdagen min siden jeg var 18 år gammel, så sier litt om hvor lite begeistret jeg er for min egen bursdag. Men håper på et bra 22årsliv, skal gjøre det beste ut av det. 

   
   

  Nå skal jeg avslutte denne kvelden med å lese "Etter deg" av Jojo Moyes. Jeg elsket "Et helt halvt år", så har høye forventninger til "Etter deg", håper den er like bra. God natt folkens! 

   

  Når har du bursdag? 

 • Publisert: 14.01.2016, 22:38
 • Kategori: Personal
 • 3 kommentarer
 • hits