hits

zophian

Libanon er også i sorg

 • Publisert: 15.11.2015, 15:16
 • Kategori: Uncategorized
 • "Whilst everyone talks about Paris no one mentions the ISIS attack in Lebanon."

   

  Jeg var i Paris i sommer. Vakker by med vakre mennesker. Det som skjedde i Paris er forferdelig. Grusomt. Jævlig. Du kan lese det over alt i mediene, på VG, se det på TV, Facebook status og blogginnlegg, alt handler om Paris. Men hva med Libanon? Hvem av dere fikk med dere at IS bombet Libanon på torsdag? Noen? Ingen? Hva med å legge ut flagget til Libanon ut på Facebook? Snakke om det her på bloggen? Det skjedde 12.november, en dag før Paris. To selvmordsangrep tok livet av 43 mennesker og 239 ble skadd. Hva med dem? Dessverre det som skjedde i Paris skjer hver eneste dag i Libanon, Syria, Palestina osv. Bombing, ødeleggelse, drap. Det har ingenting å si om personene er jøder, muslimer, kristne, buddhister. Vi er alle mennesker. Mennesker av kjøtt og blod, skapt på samme måte. Vi har alle rett til liv, og absolutt ingen har rett til å ta liv.

  Bare fordi det skjer i Europa så betyr det ikke at det ikke skjer andre steder i verden. Det er jo akkurat på grunn av det som var i Paris, at folk flykter fra hjemlandene deres og til Europa. Det har skjedd flere lignende hendelser i Frankrike nå, og hva vist det begynner å bli krig i Frankrike? Tror du ikke at de som bor der flytter på seg? Kanskje de drar til Spania, Tyskland eller kanskje Italia. Det dere så på nyhetene i går, forgårs og for så vidt i dag. Det skjer hver dag i Midtøsten. Det som skjer der og det som har skjedd her det er forferdelig uansett. De som ble drept i Libanon er like mye verdt de som ble drept i Frankrike. Libanon er også i sorg, ikke bare Paris.

   

  "There are many things worth living for, a few things worth dying for, and nothing worth killing for." 

   

  Jeg tror at grunnen til at det som skjedde i Paris er fordi folk ikke tenker så veldig over det som skjer i Midtøsten. Det er på en måte normalt at det er krig i Midtøsten, og den tanken er skremmende. Man glemmer de uskyldige. Jeg tror at det er fordi det er krig der, at det har begynt å skje sånne forferdelige ting her i Europa. Hadde man klart å få en kontroll på Midtøsten hadde dette kanskje ikke skjedd.


                   Bilde fra weheartit 

   

  Jeg er så utrolig lei for det som skjedde i Paris, men jeg er lei for det som skjer i Midtøsten hver eneste dag uten at folk snakker noe særlig om det. Jeg er lei for alle mennesker som mister sine kjære hver eneste dag på grunn av krig. Jeg beklager for at vi ikke nevnte deg, Libanon og de 43 menneskene, like mye som vi nevnte Paris.

  Neste uke vil alt bli glemt. 13.november blir et minne. Et minne for Frankrike, et minne for verden. Neste uke vil alle glemme det som skjedde og gå tilbake til det normale igjen. Bønnene som ble bed hver kveld de siste dagene, de vil stoppe. Stillheten og sorgen vil stoppe, og alle vil gå videre med livene sine igjen. Paris flagget på Facebook vil bli byttet ut igjen med et nytt bilde. Men Midtøsten vil fortsette med krigen. Det er trist. Det er leit. Det er jævlig.

   

  "I kept asking who did it? Israel? Palestina? Russians? Ukraine?.. Then my mom answered. Humans. Humans killing humans." 

   

   

  Fikk du med deg det som skjedde i Libanon? 

 • Publisert: 15.11.2015, 15:16
 • Kategori: Uncategorized
 • 12 kommentarer