zophian

Are some people inherently evil, and are som inherently good?

 • Publisert: 27.01.2016, 20:48
 • Kategori: Personal
 • "People are not evil. They want to be good. Something makes them bad. Something breaks them down, makes them snap."

   

  Jeg tror ikke vi er født onde. Vi føler ikke grådighet eller begjær når vi blir født, men heller medlidenhet og kjærlighet til andre. Denne lengselen for positiv kontakt med andre, det bærer på hele livet. Men når vi blir eldre så begynner vi å forandre oss. Samfunnet påvirker oss, menneskene vi er omringet påvirker oss, opplevelser vi har gått gjennom og miljøet vi bor i påvirker oss, og dette avgjør hvilken vei vi tar. Vi får muligheten til å bli onde når disse tingene svikter oss. 

  Vi er ikke født med denne "ondskapen" i oss. Vi er ikke født med å ville gjøre andre vondt. Men hvordan du vokser opp avgjør om du utvikler deg til et godt eller ondt menneske. Mulighetene er større for at et barn ikke vokser opp på en riktig måte når foreldrene svikter å være gode forbilder. 

  "Crazy people do crazy things"

  Folk kan bli født syke, altså de kan ha noen form for psykiske problemer fra når de er født, og de fleste som gjør ondskapsfulle ting er ofte syke, og syke mennesker gjør dårlige ting. For eksempel seriemordere som oppfattes som onde har en slags mental tilstand.

   

   

  "Truly evil people don´t just hurt others. They take pride in the pain they cause and then try to blame their victims."

  Jeg tror vi er født inn i denne verden uskyldig. Vi er uskyldige fordi vi ikke vet om rett og galt. Jeg tror det nærmeste til "iboende ondskap" ville være sosiopater. Hvis de hører ord som «voldtekt» kan de få en følelsesmessig tilknytning til det. Sosiopater ser andre mennesker som objekter. Når de skader noen, gjør noe vondt mot et annet menneske, dreper eller voldtar så føler de denne trangen i kroppen. De føler en lettelse, kanskje frihet til og med. Og disse menneskene er iboende ondskapsfulle.

  Men igjen så må vi definere hva som er "sosiopat", det finnes altså to forskjellige sosiopater. De sosiopatene som har psykiske problemer, som da kan ansens som "syke" personer. Også har vi de som ikke har noen psykiske problemer, de som gjør noe bevist. Det er disse som man kan komme til ren ondskap. De sosiopatene som verken er syke eller har noen form for lidelser, de som er tilstede når de gjør en ond handling.

  Vi har alle godhet i oss, men så mye som skjer med oss på veien at det dekker over våre gode sider. Jeg tror at alle ønsker å være gode mennesker til syvende og sist, men man blir påvirket av samfunnet og de rundt oss, og det fører til at man ikke er en like god person som man ønsker å kunne være. Så vist vi unngår samfunnet, unngår medier og unngår å snakke med andre, unngår familie og venner.. Blir vi ikke onde mennesker da? Unngår vi å bli dårlige mennesker?.. Jeg vet ikke, kanskje vi blir dårlige mennesker likevel fordi vi kanskje blir syke av å holde oss unna alle? Og igjen, så kan syke mennesker gjøre syke ting..   Tror du det finnes iboende onde/gode mennesker? 

 • Publisert: 27.01.2016, 20:48
 • Kategori: Personal
 • 10 kommentarer
 • One step closer death

 • Publisert: 14.01.2016, 22:38
 • Kategori: Personal
 • Jeg er sprek, jeg er motivert, jeg har energi, og jeg er fortsatt ung. Men med tiden vil dette forsvinne, og det gruer jeg meg til. Så disse jævla bursdagene kan stoppe nå. I dag ca. klokken 10 på morgenen for 22 år siden ble jeg født. Nå er jeg blitt 22 år, og det er rett og slett for jævlig. Er selvfølgelig glad for at jeg lever enda, men bursdag er ikke noe for meg. Bursdag for min del er en påminnelse på at tiden går alt for fort, en påminnelse på at om noen år til kan jeg ikke gjøre det jeg gjør nå, jeg blir 30 og plutselig 40 også gammel. Jeg er redd for å bli gammel. Jeg er faktisk livredd for å bli gammel. Denne dagen var egentlig som alle andre dager, gikk på skolen og jobb, også senere trening. Men feiret litt med familien med kake og gave når jeg kom hjem, så det var koselig. Men tanken om at jeg er et år eldre nå er skummelt. Jeg har egentlig ikke feiret bursdagen min siden jeg var 18 år gammel, så sier litt om hvor lite begeistret jeg er for min egen bursdag. Men håper på et bra 22årsliv, skal gjøre det beste ut av det. 

   
   

  Nå skal jeg avslutte denne kvelden med å lese "Etter deg" av Jojo Moyes. Jeg elsket "Et helt halvt år", så har høye forventninger til "Etter deg", håper den er like bra. God natt folkens! 

   

  Når har du bursdag? 

 • Publisert: 14.01.2016, 22:38
 • Kategori: Personal
 • 3 kommentarer
 • 300 ting jeg vil gjøre før jeg dør

 • Publisert: 10.01.2016, 16:41
 • Kategori: Uncategorized
 • Jeg regner med alle har en "bucket-list", altså en liste med ting man vil gjøre før man dør. Det har jeg også, men listen min er kanskje litt for lang. Jeg og noen venninner skrev en liste på "300 ting vi vil gjøre før vi dør" for ca. tre-fire år siden. Jeg har noen veldig store mål og noen små, men jeg skal gjennomføre så mye jeg kan. Jeg fant listen igjen for ikke så lenge siden, og redigerte den litt og gjorde den til mitt eget. Det var gøy å telle alle de ønskene jeg hadde for noen år siden at de er gjort, 46 av 300 ting på listen! Så nå har jeg lyst til å dele noen av dem på bloggen. Men jeg deler ikke de jeg har gjort, deler heller noen av de tingene jeg vil gjøre ;)

   


  (Alle bildene fra weheartit) 

   

   

  Så, hva vil du gjøre før du dør?

   

   

 • Publisert: 10.01.2016, 16:41
 • Kategori: Uncategorized
 • 5 kommentarer
 • hits