zophian

SLUTTE Å SPISE FOR Å SLANKE MEG

 • Publisert: 24.07.2017, 14:30
 • Kategori: Personal
 • For noen dager siden så jeg Netflix-filmen "To The Bone", filmen handler om Ellen. En 20 år gammel jente med anoreksi, og jeg kom på dette med slanking. Det er så mange som tenker på vekten sin og det er jo forståelig. Spesielt med all fokuset på kroppen og den store påvirkningen gjennom internett, spesielt bloggere og Instagram. Det er så mange som prøver å gå ned i vekt på feil måte og de aller fleste forstår sikkert ikke konsekvensene av dette, i hvert fall yngre jenter. Vi lever i en verden hvor utseende er blitt så viktig at vi nesten ikke tenker på noe annet, meg selv inkludert. Når man ser alle disse jentene på Instagram, og tenker det er sånn man skal se ut for å bli likt så er det forståelig at man vil nekt i vekt. Men noen forstår ikke hvordan man skal gjøre det. 

  Om du vil slanke deg eller se ut som alle andre, må du sette deg ned å lage en ordentlig plan for kostholdet ditt. Man kan ikke slutte å spise for en stund for at man skal bli slank, tilslutt vil det ende opp med at du ødelegger deg selv og kroppen din, i verste fall kan man ende opp som Ellen og bli ordentlig syk. Jeg har nevnt tidligere på bloggen at jeg gikk ekstremt ned i vekt for en stund siden og jeg gjorde ikke det med vilje, for jeg har aldri ønsket å være "slank", var fornøyd med kroppen min som den var, men jeg hadde ikke apetitt så jeg gikk ned i vekt på en usunn måte. Det førte til at kroppen var slapp, og humøret mitt var opp og ned hele tiden. Selvtilliten var nede og jeg var misfornøyd med meg selv. Kroppen fungerte ikke som før, og jeg ble ganske så syk av dette. Jeg har aldri hatt anoreksia, men det var faktisk noen som trodde jeg hadde fått det. Poenget mitt med dette er at om du vil slanke deg, så må du gjøre det riktig. Du ødelegger bare deg selv om du skal sulte deg i hjel i noen uker for å gå ned noen kilo. Det er virkelig ikke verdt det. Selvfølgelig alle burde være fornøyd med seg selv og sin egen kropp, og om du er det så er det flott for deg. Men om du virkelig vil gå ned i vekt så gjør det på et sunt og fornuftig måte. 

   

  Blir du påvirket av sosialemedier? 
   

 • Publisert: 24.07.2017, 14:30
 • Kategori: Personal
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  Marte Johannessen

  24.07.2017 kl.15:01

  enig i det du skriver, skal se den filmen, virket veldig bra :)

  Sima Sophian

  26.07.2017 kl.22:26

  Marte Johannessen: ja, du burde se den :)

  Hellaaa

  25.07.2017 kl.17:05

  Helt enig med deg. Har selv sett filmen.

  Det skal ikke være på den farglie måten når man tenker på slanking, men kroppspresse er jo slik at folk dras ned og velger lettere veien som igjen ikke er bra for dem.

  Sima Sophian

  26.07.2017 kl.22:26

  Hellaaa: ja, sant :S

  Iselin Renée

  25.07.2017 kl.20:55

  Den filmen må jeg sjekke ut...

  Sima Sophian

  26.07.2017 kl.22:26

  Iselin Renée: det burde du :)

  Skriv en ny kommentar

  hits